Ορφέας Χωριστής – Δόξα Βώλακα 3-2: Πήρε φωτιά η κορυφή με τη νίκη των γηπεδούχων

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Το καλύτερο πρωτάθλημα της 10ετίας συνεχίζεται και μας το επιβεβαιώνει κάθε αγωνιστική.

Ο Ορφέας Χωριστής ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με την Δόξα Βώλακα με 3-2 και πλέον πήρε φωτιά η κορυφή με όλα τα σενάρια πιθανά δύο στροφές πριν το φινάλε της φετινής περιόδου.

Στους 59 ο Βώλακας έχει πλέον συγκάτοικο στην κορυφή την Προσοτσάνη με την οποία παίζει εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο την τελευταία αγωνιστική, προηγείται όμως το εξίσου σημαντικό για τον Βώλακα εντός έδρας παιχνίδι με την 4η της βαθμολογίας ομάδα της Νέας Αμισού την Τετάρτη που έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική.

Από την άλλη μεριά στους 58 πόντους ο Ορφέας Χωριστής μόλις ένα βαθμό πίσω από Προσοτσάνη και Βώλακα με σαφώς καλύτερο πρόγραμμα έχοντας να παίξει εκτός έδρας με Ξηροπόταμο την Τετάρτη εντός έδρας με αντίπαλο τον Άρη Καλαμώνα.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος του αγώνα ο Ορφέας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάββα Αθανασίου να βρει δύο γκολ στο 16’ και το 32’ και να πάρει σημαντικό προβάδισμα στο ματς.

Ο Βώλακας έβγαλε αντίδραση μετά το 2-0, πίεσε ασφυκτικά τον Ορφέα και στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με πέναλτι του Νίκου Στάικου μείωσε σε 2-1.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς ήταν το γρήγορο 3-1 που έκανε ο Ορφέας στο ξεκίνημα του β’ μέρους με πέναλτι του Μιχάλη Δούμπλατζη.

Ο Βώλακας προσπάθησε να απαντήσει, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ηλία Μουζενίτοβ, έγινε πολύ επιθετικός με τις αλλαγές που έκανε ο Λευτέρης Ροδίτης και βρήκε το γκολ στο 79’ με τον Τσαμπάζη μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι.

Αγχωτικό φινάλε με τον Βώλακα να πιέζει με συνεχόμενα κόρνερ και φάουλ, τον Ορφέα να σπάει τον ρυθμό και να αντέχει χωρίς να δεχθεί την πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον αντίπαλο και να φτάσουμε έτσι στο τελικό 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τον Ορφέα που έμεινε όρθιος στη μάχη του τίτλου.

Καταπληκτική ατμόσφαιρα με κατάμεστες κερκίδες

Στο γήπεδο η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική με φιλάθλους και των δύο ομάδων που ενίσχυαν τις προσπάθειες της αγαπημένης τους ομάδας.

Φάσεις αγώνα

Στο 16΄ ωραία συνεργασία των παικτών του Ορφέα με τελικό αποδέκτη τον Σάββα Αθανασίου που κάνει κοφτή τρίπλα μέσα στην περιοχή και με υπέροχο πλασέ στην απέναντι γωνία γράφει το 1-0.

Στο 32’ καταπληκτική κάθετη πάσα του Αμανατίδη τέτατετ από πλάγια ο Αθανασίου πλασάρει ιδανικά και κάνει το 2-0.

Στο 45+ ο Μαλίκης μπαίνει στην περιοχή πέφτει από μαρκάρισμα του Μελισσίδη πέναλτι που εκτελεί ψύχραιμα και εύστοχα ο Νίκος Στάικος μειώνοντας σε 2-1.

Στο 48’ πτώση του Αμαραντίδη από μαρκάρισμα του Μαρκόπουλου πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο Δούμπλατζης κάνοντας το 3-1.

Στο 67’ σουτ του Αντώνη Βασιλειάδη νέο σουτ του Μουζενίτοβ από πολύ κοντά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 79’ ωραίο γύρισμα του Γιάννη Σίγγου και ο Τσαμπάζης από κοντά με σουτ κάνει το 3-2.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Βασίλης Χορόζογλου με βοηθούς Άγγελο Ζήρδα και Δήμητρα Κοτανίδου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ(Ηλίας Παντζαρίδης):

Κιουμουρτζής, Μελισσίδης, Παπαεμμανουήλ, Παπαδόπουλος Σάββας, Μανωλεσάκης, Καπουσούζης(70’ Αραμπατζής), Αμανατίδης, Δούμπλατζης(70’ Κουμπρόγλου), Βουτσινάς, Αθανασίου(80’ Παρασχίδης), Καλλέργης(41’ Αμαραντίδης, 80’ Τζιρίτης).

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ(Λευτέρης Ροδίτης):

Παγκάκης, Χαλκίδης(63’ Σταμπουλής Θανάσης), Μαρκόπουλος(63’ Βασιλειάδης Αντώνης), Μποσκοψίου, Κασσός(71’ Τσαμπάζης), Βασιλειάδης Μίλτος, Σίγγος Γιάννης, Δράμπαλης(71’ Σταμπουλής Ηλίας), Στάικος Νίκος(86’ Άρμεν), Μουζενίτοβ, Μαλίκης.

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *