Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – Φίλιπποι Δοξάτου 1-1: Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Παιχνίδι υψηλής έντασης έγινε στο γήπεδο Ξηροποτάμου μεταξύ του τοπικού Μέγα Αλέξανδρου και των Φιλίππων Δοξάτου με το τελικό ισόπαλο 1-1 στο φινάλε της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι που ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά αλλά έπαιξαν για το γόητρο και την ιστορία τους με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκαν στους 34 βαθμούς και την 7η θέση της βαθμολογίας, με το Δοξάτο να φτάνει τους 18 πόντους, σταθερά όμως κάτω από την διαχωριστική γραμμή μειώνοντας στους 2 βαθμούς την διαφορά της από το Νευροκόπι που είναι στην 12η θέση.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος έγινε πολύ καλό και αμφίρροπο παιχνίδι που το ευχαριστήθηκαν οι φιλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Ξηροπόταμος ήταν φανερά καλύτερος και πιο απειλητικός στο πρώτο μέρος όπου κατάφερε να προηγηθεί με τον καλύτερο παίκτη του στο ματς Τανούσι με ωραίο σουτ στο 20’ και ήταν η ομάδα που ήλεγχε τον ρυθμό του ματς, με το Δοξάτο να βγάζει αντίδραση στο τελευταίο 10 λεπτό του πρώτου μέρους όπου είχε και μια καλή ευκαιρία με τον Ηλία Κωνσταντινίδη για να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Στο β’ μέρος οι αλλαγές του Χρήστου Ζεκερίδη με την είσοδο στο ματς Παντελή Γρηγοριάδη και Παντίκογλου άλλαξαν την μορφή του αγώνα, το Δοξάτο άρχισε να πιέζει και στο 57’ βρήκε την ισοφάριση με αυτογκόλ του Πάππου σε μια άτυχη στιγμή για τον δεξιό μπακ των γηπεδούχων που ήταν και από τους καλύτερους σε απόδοση παίκτες της ομάδας του.

Πάντως σε αυτή την φάση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι στο ξεκίνημα της ο Κυριαζάκης ήταν σε θέση οφσάιντ που δεν δόθηκε.

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ροντέο και όσο εύκολα μπορούσε να γίνει το 2-1, άλλο τόσο εύκολα μπορούσε να γίνει και το 1-2.

Μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους το χαμένο πέναλτι του Πάνου στο 72’ και για τους φιλοξενούμενους στο 91’ ένα πολύ καλό σουτ του Γρηγοριάδη που έδιωξε σωτήρια στη γωνιά του ο Ζιάκκας.

Φάσεις αγώνα

Στο 19’ έξυπνη κάθετη πάσα του Γιώργου Μουχτάρη ο Κιοσσές τέτατετ θα κάνει το πλασέ σωτήρια επέμβαση του Κώστα Καραγιαννίδη που μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 20’ γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας από τους γηπεδούχους, τελικός αποδέκτης ο Τανούσι υπέροχο σουτ στο απέναντι γάμα και το 1-0 για τον Ξηροπόταμο.

Στο 42’ καλό σουτ του Ηλία Κωνσταντινίδη διώχνει με γροθιές ο Ζιάκκας.

Στο 57’ ο Κυριαζάκης πλασάρει τον εξερχόμενο Ζιάκκα η μπάλα αργά βρίσκει το κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά χτυπάει πάνω στον Πάππο και καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 72’ ο Τανούσι κλέβει την μπάλα από τον Μωϋσιάδη και πέφτει στο έδαφος με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δίνει το πέναλτι. Εκτελεί ο Πάνος πέφτει σωστά στη γωνία του ο Καραγιαννίδης Κώστας και μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 92’ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ηλία Κωνσταντινίδη πέφτει στη γωνία του και διώχνει με γροθιές ο Ζιάκκας.

Στο 96’ ο Γιώργος Καραγιαννίδης ανατρέπει τον Τανούσι και ο διαιτητής τον τιμωρεί με 2η κίτρινη κάρτα και αποβάλλεται από το παιχνίδι.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Πουλικίδης Κώστας με βοηθούς Δήμητρα Κοτανίδου και Τάσο Μαρμαρίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ(Αντώνης Παπάζης):

Ζιάκκας, Πάππος, Κελεσίδης, Πάνος, Τσιάρας, Καρασαββίδης Ηλίας, Τανούσι, Καλαϊδόπουλος, Μουχτάρης Γιώργος(70’ Κούνιος), Καρασαββίδης Χάρης(85’ Μπαϊρακτάρι), Κιοσσές(85’ Τουκμακτσής).

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ(Χρήστος Ζεκερίδης):

Καραγιαννίδης Κώστας, Μωϋσιάδης(81’ Θεοφανίδης), Καράνταης Πέτρος, Καραγιαννίδης Γιώργος, Δημητριάδης Γρηγόρης, Καρατζόγλου, Βασιλακάκης Δημήτρης, Ζάχαρης, Βιράνης(46’ Παντίκογλου), Κωνσταντινίδης Ηλίας(46’ Γρηγοριάδης Παντελής), Κυριαζάκης(67’ Αποστολίδης).

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *