Ηλίας Παντζαρίδης: Η πορεία του Ορφέα Χωριστής κρίνεται πετυχημένη | Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι ο άνθρωπος που με βοήθησε στο ξεκίνημα μου

Στην Dramasport  και τον Δημήτρη Μπουτζέκη μίλησε ο προπονητής του Ορφέα Χωριστής Ηλίας Παντζαρίδης. Ο νεαρός προπονητής που πέρσι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ορφέα και τα τελευταία χρόνια τον βλέπουμε να εξελίσσεται στον χώρο της προπονητικής έχοντας περάσει από την Κ19 της Δόξας και την Α.Ε. Αμπελοκήπων, έχει προπονητικά όλο τον  χρονο μπροστά του.

Στην Dramasport ανέλυσε την φετινή πορεία της ομάδας και τους στόχους του Ορφέα, για την Α.Ε. Αμπεολοκήπων, το σύντομο πέρασμα του από την Δόξα Δράμας και τους προσωπικούς του στόχους. Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε:

 Βλέπουμε φέτος την Χωριστή να έχει κάνει μια καλή πορεία και μαζί με την Προσοτσάνη να είναι οι δύο αήττητες ομάδας της κατηγορίας, πως βλέπεις την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Η έναρξη της χρονιάς για εμάς κρίνω πως είναι θετική αφού καταφέραμε να διατηρήσουμε το αήττητο απέναντι σε αρκετές καλές ομάδες, πράγμα που μας διατήρησε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, αλλά ακόμα και να πετύχουμε μια πολύ σημαντική για εμάς νίκη στο κύπελλο και συνολικά να έχουμε παρουσιάσει μια θετική εικόνα. Αυτό που προσπαθούμε βέβαια μαζί με τους ποδοσφαιριστές να πετύχουμε είναι να κρίνουμε την απόδοση μας πέρα από το τελικό αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια.

 Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Ορφέα Χωριστής;

Οι στόχοι φυσικά διαμορφώνονται μέσα από την πορεία και από την απόδοση της ομάδας κατά της διάρκεια της χρονιάς. Σίγουρα υπάρχει στον Ορφέα Χωριστής ένα ποιοτικό σύνολο παικτών, η έναρξη για εμάς όπως αναφέραμε ήταν θετική, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την δυναμική μας μέχρι το τέλος της χρονιάς για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας σε κύπελλο και πρωτάθλημα.

 Είσαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Στην πλειονότητα τους τα αποτελέσματα για εμάς ήταν θετικά οπότε και η πορεία κρίνεται θετική αλλά όπως είπα πάντα ψάχνουμε για σημεία βελτίωσης για να μπορέσουμε να σταθεροποιηθούμε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης.

 Είσαι ο νεότερος προπονητής στην Α’ ΕΠΣ Δράμας και σίγουρα είναι το μέλλον μπροστά σου, ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι και αν είναι για εσένα το παράδειγμα του Χρήστου Τσιακίρη ένας άμεσος στόχος, καθώς είχε καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Πετρούσα και να σήμερα να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο;

.Με τον Χρήστο έχουμε μια γνωριμία και είναι παράδειγμα πως αν κάτι το θέλεις, μπορείς με σκληρή δουλειά να το πετύχεις και να προχωρήσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου ακόμα και σε νεαρή ηλικία. Για εμένα μικρός προσωπικός στόχος είναι σε όποιο επίπεδο και να βρίσκομαι να λειτουργώ όσο καλύτερα μπορώ και να εξελίσσομαι διαρκώς, αφού είναι μια διαδικασία που συνεχώς ανανεώνεται και βελτιώνεται. Μου έχουν παρουσιαστεί ήδη κάποιες ευκαιρίες για την μετάβαση στις μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά θα πρέπει να κρίνω πως είναι σωστές οι συνθήκες για να συμβεί κάτι τέτοιο.

 Ξεκίνησες από προπονητικά από την Α.Ε. Αμπελοκήπων καθώς ήσουν στο προπονητικό επιτελείο κατακτώντας και το πρωτάθλημα. Τι σημαίνει για εσένα η Α.Ε. Αμπελοκήπων και πως ήταν η συνεργασία σου με τον κ. Ιωαννίδη ;

Με τις ομάδες που έχεις συνεργαστεί στην πορεία σου, όπως είναι η ΑΕ Αμπελοκήπων αλλά και ο Ορφέας Χωριστή για εμένα, δημιουργείς μια σύνδεση που δεν έχεις με τις υπόλοιπες ομάδες, ειδικά όταν αυτό το πέρασμα σου είναι επιτυχημένο. Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι ο άνθρωπος που με βοήθησε στο μέγιστο βαθμό στο ξεκίνημα μου, γιατί πέρα από την ευκαιρία που μου έδωσε να δουλέψω σε μια ομάδα καλού επιπέδου, μου έδωσε τον χώρο και τον χρόνο μέσα στην ομάδα, κάτι που με βοήθησε να εξελιχθώ άμεσα. Επίσης στήριξε τις επιλογές που έκανα σε άλλες ομάδες και είναι ο προπονητής που θα ήθελα να δω να ενεργοποιείται ξανά στον χώρο της προπονητικής.

 Πέρασες και από την Δόξα Δράμας, πως ήταν αυτή η εμπειρία και τι κρατάς;

Το πέρασμα μου από την ομάδα Κ19 της Δόξα Δράμας ήταν σύντομο λόγω της διακοπής των υποχρεώσεων για τον κορονοϊό και δεν νομίζω πως πρόλαβε να έχει μεγάλη επίδραση ούτε σε εμένα ούτε στην συγκεκριμένη ομάδα, αλλά δημιούργησα κάποια σύνδεση με τους παίκτες που υπήρχαν στο ρόστερ και με τον προπονητή κ.Αθανασιάδη και τους ανθρώπους γύρω από αυτόν.

 Τι ήταν αυτό που σε έκανε πέρσι να αποδεκτής της πρόταση της διοίκησης του Ορφέα Χωριστής;

Αυτό που με έκανε να αποδεχτώ την πρόταση αρχικά ήταν το επίπεδο της ομάδας, νομίζω αυτό σκέφτονται πρώτα απ’ όλα οι προπονητές, αλλά και η διάθεση να στηρίξουν έναν νέο άνθρωπο στον χώρο που δεν είναι πάντα εύκολο για όλες τις ομάδες. Πάντα πρέπει να συμφωνείς βέβαια και σε διαφορετικά επίπεδα με την ομάδα, να κρίνεις πως έχετε κοινό ή τουλάχιστον παρόμοιο τρόπο σκέψης και προχωράς στην συνεργασία.

 Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα του Ορφέα Χωριστής και αν έχεις εικόνα και από τις ακαδημίες της ομάδας που ξέρουμε ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο;

Υπάρχει διάθεση στην ομάδα για την βελτίωση της ακαδημίας, παρόλο που βρίσκεται ήδη σε ένα καλό επίπεδο και ανθρώπους που ασχολούνται εντατικά με αυτό. Εγώ προσπαθώ να συνεργάζομαι με τους προπονητές της ακαδημίας, Γιάννη Κεφαλαδέλη και Σάκη Αραμπατζή, και υπάρχουν σε πολλά σημεία της χρονιάς παιδιά που περνούν από την ανδρική ομάδα για κάποιες προπονήσεις ακόμα και κοινά φιλικά όπου αγωνίζονται οι νέοι της ανδρικής ομάδας σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες ηλικίες της ακαδημίας που είναι πολύ κοντά σε αυτήν την μετάβαση. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να ετοιμάσουμε τα παιδιά σταδιακά και να έχουμε και εμείς μια καλύτερη εικόνα.

 Πως βλέπετε το επίπεδο του Δραμινού ποδοσφαίρου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Το επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια πιστεύω πως είχε μειωθεί κάπως, αλλά σε αυτό συμβάλλουν και οι περίεργες εποχές που περνάμε και οι πόροι που υπάρχουν στον άθλημα. Νομίζω πως τον τελευταίο καιρό βρίσκεται και πάλι σε άνοδο γιατί είναι πλέον και μια διέξοδος σε πολλά από αυτά τα προβλήματα και όσο περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται ξανά τόσο το επίπεδο ανεβαίνει.

 Πως βλέπετε το επίπεδο των Δραμινών προπονητών

Υπάρχουν άνθρωποι στον χώρο που ασχολούνται ενεργά και προσπαθούν να ανεβάζουν το επίπεδο τους συνεχώς και παρά τον ανταγωνισμό που μπορεί να υπάρχει στο γήπεδο, οι σχέσεις μεταξύ μας είναι καλές και κερδίζουμε πράγματα ο ένας από τον άλλον.

Υπάρχει ταλέντο στο Δραμινό ποδόσφαιρο ;

Σίγουρα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, βλέπουμε ότι σήμερα τα παιδιά έχουν πολλές υποχρεώσει με το ποδόσφαιρο να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα κάποιες φορές. Πιστεύω με σωστή δουλειά μπορούν να φτάσουν ψηλά και υπάρχει σήμερα η τεχνογνωσία από προπονητές για να γίνει αυτό

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν σωστά τα Δραμινά ταλέντα;

Υπάρχουν πολλές ομάδες που το κάνουν καλά και ομάδες που το κάνουν λιγότερο αλλά αυτό είναι ένα θέμα που έχει πολλά παρακλάδια. Πάντα υπάρχουν σε ένα σύνολο τόσων ομάδων και προπονητών κάποιοι κατάλληλοι για αυτούς τους ρόλους. Με τις σωστές επιλογές μπορούν τα ταλέντα να αξιοποιηθούν σωστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *