Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου – Φίλιπποι Δοξάτου 3-0: Νίκη ανάσα στο εξάποντο παραμονής για τους γηπεδούχους

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Πολύ σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη σημείωσε ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου κερδίζοντας στο γήπεδο του με σκορ 3-0 τους Φιλίππους Δοξάτου.

Οι γηπεδούχοι με αυτή τη νίκη ανέβηκαν στους 17 βαθμούς και άφησαν κάτω από την διαχωριστική ζώνη πάντα σε δύσκολη θέση την ομάδα του Δοξάτου.

Ενός λεπτού σιγή στον εκλιπόντα Κώστα Νεοφυτίδη

Για τους γηπεδούχους το κλίμα ήταν αρκετά φορτισμένο λόγω του θανάτου του πρώην προέδρου της ομάδας Κώστα Νεοφυτίδη με τον αρχηγό της ομάδας και γιό του Νόντα να αφήνει μια ανθοδέσμη στο σημείο που καθόταν ο πατέρας του και έβλεπε τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.

Τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετό άγχος και πίεση για τις δύο ομάδες λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα.

Πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις σε εύκολες πάσες και χωρίς ρυθμό ο αγώνας.

Μετά το 20λεπτό όμως η Καλλίφυτος ήταν καλύτερη, έβγαλε αρκετές επιθέσεις με τους Ασλανίδη – Φουρουντζή και Παρουτσή, σε όλες τις περιπτώσεις όμως βρήκε τείχος από τον τερματοφύλακα του Δοξάτου Κώστα Καραγιαννίδη που έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση.

Το Δοξάτο προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και είχε την πρώτη του σημαντική απώλεια στο ματς στο 27’ με τον τραυματισμό του βασικού του μέσου Παντελή Γρηγοριάδη.

Καθοριστική η αποβολή του Κυριαζάκη στο ξεκίνημα του β’ μέρους

Στο β’ μέρος η καθοριστική φάση έγινε στο 47’ με τον Γιώργο Κυριαζάκη να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση και να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες, μια αποβολή που χαρακτήρισε ως «ηλίθια» ο προπονητής των φιλοξενούμενων Χρήστος Ζεκερίδης στη συνέντευξη τύπου.

Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, έβγαλαν χαρακτήρα στο ματς και έδειχναν ότι μπορούν μέχρι το τέλος να το φτάσουν το ματς στο ισόπαλο 0-0.

Ένα λάθος όμως του καλύτερου παίκτη του Δοξάτου μέχρι εκείνο το σημείο τερματοφύλακα Καραγιαννίδη να του φύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια σε μακρινό σουτ του Ουρσούζη έφερε το 1-0.

Λογικό ήταν οι φιλοξενούμενοι να προσπαθήσουν να βγάλουν αντίδραση, να ανοίξουν τις γραμμές τους με αποτέλεσμα η Καλλίφυτος να βρει διαδρόμους και με δύο γκολ του Στράτου Παρουτσή το ένα με πέναλτι να φτάσει στο θριαμβευτικό 3-0.

Δίκαιη νίκη των γηπεδούχων, η έκταση του σκορ όμως αδικεί τους φιλοξενούμενους για την προσπάθεια που έκαναν στο παιχνίδι.

Οι κορυφαίοι σε απόδοση των δύο ομάδων

Δύσκολα κανείς μπορεί να βρει παίκτη που να υστέρησε από την Καλλίφυτο.

Ο αρχηγός Νόντας Νεοφυτίδης ως αριστερός μπακ και πάλι ήταν εξαιρετικός, με τον Ταχτσόγλου να είναι μακράν ο καλύτερος του γηπέδου με πολλά τρεξίματα απροσπέλαστος.

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Μιχάλη Ασλανίδη και φυσικά από τους δύο πρώτους σκόρερ της ομάδας Παρουτσή και Φουρουντζή χωρίς φυσικά να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους που αγωνίστηκαν.

Από το Δοξάτο που είχε την ατυχία πέρα από την κόκκινη κάρτα να του πάνε όλα «στραβά» στο ματς με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές Γρηγοριάδη και Γιώργου Καραγιαννίδη, ξεχώρισαν Ζάχαρης, Σαπουνίδης, Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Βασιλακάκης.

Φάσεις αγώνα

Στο 11’ ξαφνικό σουτ του Μιχάλη Ασλανίδη διώχνει με γροθιές ο Καραγιαννίδης.

Στο 23’ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μιχάλη Ασλανίδη να κάνει παράλληλη σέντρα κακό τελείωμα του Παρουτσή η μπάλα άουτ.

Στο 29’ καλή προσπάθεια του Φουρουντζή σουτ διώχνει σωτήρια ο Καραγιαννίδης.

Στο 33’ πτώση του Ζάχαρη μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Σοφιανίδη παίζεται λέει ο κ. Σιαμανής παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Στο 47’ αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση ο Γιώργος Κυριαζάκης.

Στο 57’ ωραίο γέμισμα του Κωνσταντινίδη έξυπνη προβολή του Βασιλακάκη άουτ.

Στο 64’ κόρνερ του Παρουτσή ωραίο σουτ του Ασλανίδη σωτήρια διώχνει σε κόρνερ ο Καραγιαννίδης.

Στο 71’ μακρινό σουτ του Ουρσούζη λάθος εκτίμηση της φάσης του Καραγιαννίδη και το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 79’ προσπάθεια του Παρουτσή χέρι του Μωϋσιάδη πέναλτι που εκτελεί ο Παρουτσής και κάνει το 2-0.

Στο 85’ γύρισμα του Παντίκογλου στον τερματοφύλακα ο Παρουτσής παίρνει την μπάλα περνάει τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία κάνει το 2-0.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Αντώνης Σιαμανής με βοηθούς Σταύρο Παυλίδη και Παύλο Μπόιτσιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ(Θωμάς Ματρακούκας): Τσαγγαλίδης, Ασλανίδης, Νεοφυτίδης(82’ Μαργαριτίδης), Σεμπελίδης, Χαραλαμπίδης, Ταχτσόγλου, Σοφιανίδης, Φερσιζίδης, Παρουτσής(88’ Σαμπούνης), Μαντάς(65’ Ουρσούζης), Φουρουντζής(88’ Σαχανίδης).

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ(Χρήστος Ζεκερίδης): Καραγιαννίδης Κώστας, Καραγιαννίδης Γιώργος(60’ λ. τ. Αποστολίδης), Μωϋσιάδης, Σαπουνίδης, Μόσχος, Δημητριάδης Γρηγόρης, Γρηγοριάδης(27’ λ. τ. Παντίκογλου), Ζάχαρης, Κυριαζάκης Γιώργος, Κωνσταντινίδης(73’ Κεσίδης), Βασιλακάκης Δημήτρης(73’ Θωμαϊδης).

Δ. Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *