Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου – Γ.Σ. Προσοτσάνη 1-2: Με γκολ του Ευκαρπίδη λίγο πριν το φινάλε ανέκτησε την κορυφή

Ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας η πρωταθλήτρια Προσοτσάνη κερδίζοντας με γκολ του Ευκαρπίδη λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης και με ανατροπή στο σκορ την σκληροτράχηλη και πολύ φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό ομάδα της Καλλιφύτου που εξέφρασε πολλά παράπονα για την διαιτησία.

Η Καλλίφυτος παρά την ήττα της ευνοήθηκε από τα αποτελέσματα των ομάδων που την ακολουθούν στη βαθμολογία, έμεινε στους 23 βαθμούς και βλέπει ως τελικό το παιχνίδι της Μεγάλης Τετάρτης εκτός έδρας με αντίπαλο την ουραγό αλλά υπολογίσιμη στο γήπεδο της Α.Ε. Καλή Βρύσης.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, υψηλής έντασης που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και κατάφεραν στο 27’ από κάθετη πάσα του Μαντά και πλασέ του Μιχάλη Ασλανίδη να προηγηθούν με 1-0, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται στο βοηθό για οφσάιντ του Παρουτσή με τον βοηθό όμως να κρίνει ότι δεν επηρέασε την φάση και να δίνει εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η Καλλίφυτος από την μεριά της διαμαρτυρήθηκε πιο νωρίς για ακυρωθέν γκολ του Σεμπελίδη με κεφαλιά ως οφσάιντ.

Η Προσοτσάνη απάντησε άμεσα στο γκολ της Καλλιφύτου 4 λεπτά μετά με τον καλύτερο παίκτη της στο παιχνίδι Χρήστο Αστερίου με κοντινή κεφαλιά στο 2ο δοκάρι να ισοφαρίζει σε 1-1.

Από μια πολύ μεγάλη ευκαιρία είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος,  με τον Παρουτσή σε τέτατετ από πλάγια να σουτάρει πάνω στον εξερχόμενο Αβραάμ και η Προσοτσάνη με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή όπου με καταπληκτική επέμβαση ο Τσαγγαλίδης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο β’ μέρος όσο περνούσε η ώρα η Προσοτσάνη πίεζε περισσότερο και η Καλλίφυτος όμως ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Το ματς είχε πολύ μεγάλη ένταση και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα σε προσπάθεια του Φουρουντζή να βγει στην κόντρα επίθεση να δέχεται μαρκάρισμα από τον Πετρίδη με τον ρέφερι της αναμέτρησης να τον χρεώνει με κίτρινη κάρτα και τους γηπεδούχους να ζητούν κόκκινη.

Έτσι φτάσαμε στο 87’ με την χρυσή αλλαγή του Φώτη Χατζηκυριάκου τον Ευκαρπίδη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ στην έξοδο του Τσαγγαλίδη να γράφει το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα Νίκος Αχθοφορίδης με βοηθούς Χαράλαμπο Θαμνίδη και Παναγιώτη Κουβαλάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ(Θωμάς Ματρακούκας):

Τσαγγαλίδης, Κυριακίδης, Νεοφυτίδης(90’ Ωραιόπουλος), Σεμπελίδης, Τσάκαλος(52’ Ουρσούζης), Ταχτσόγλου, Φουρουντζής, Φερσιζίδης, Ασλανίδης(67’ Σαχανίδης), Μαντάς, Παρουτσής.

Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ(Φώτης Χατζηκυριάκου):

Αβραάμ, Μελενικιώτης, Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Πετρίδης, Ματζιάρης(30’ Τσακμακίδης Κώστας), Ρούσσος(65’ Ευκαρπίδης), Γουνατίδης(75’ Τσαγκαλίδης), Κωνσταντινίδης(65’ Παυλίδης), Τόπι.

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *