Δόξα Πετρούσας – ΠΑΟΠ Νέας Αμισού 0-1

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔA

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού μέσα στην Πετρούσα με αντίπαλο την τοπική Δόξα με σκορ 1-0.

Μια νίκη που έφερε τους φιλοξενούμενους στην 3η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς έχοντας 4 νίκες σε 5 αγώνες και μάλιστα αυτές οι 4 νίκες είναι εκτός έδρας!!!

Από την άλλη μεριά η Δόξα Πετρούσας υποχρεώθηκε στην πρώτη φετινή της ήττα δεχόμενη μάλιστα και το πρώτο της γκολ φέτος που ήταν αρκετό για να της στερήσει το θετικό αποτέλεσμα και να την κρατήσει με 10 βαθμούς στην βαθμολογική υποχώρηση στην 6η θέση.

Το φιλμ του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς στο πρώτο 20 λεπτό και είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στο 3’ και 15’ με ισάριθμα δοκάρια!!

Μετά το 20 λεπτό όμως η Νέα Αμισός βρήκε τα πατήματα της στο γήπεδο και απάντησε με δύο κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ στο 20’ και το 23’.

Τελικά από ένα στημένο του Παπακωνσταντίνου η Νέα Αμισός βρήκε το γκολ με τον Βασιλειάδη και το κράτησε σχετικά εύκολα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου μια και απειλήθηκε μόνο μια φορά στο 42’ από τον Κυριακίδη.

Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις στο β’ μέρος η Πετρούσα

Στο β’ μέρος ο Γιώργος Πολυχρονίδης μετέφερε τον καλύτερο παίκτη του ματς αμυντικό του μέσο Σιλό στο κέντρο της άμυνας και πέρασε στον αγώνα τον Δημήτρη Μπιαζάκη ως αμυντικό χαφ.

Η Νέα Αμισός με αυτό τον τρόπο έκλεισε καλά τους διαδρόμους και απειλήθηκε ελάχιστα από την Πετρούσα που αγχώθηκε και παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έκανε δεν κατάφερε να σώσει ούτε τον βαθμό.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης τα έπαιξε όλα για όλα στο τέλος, πέρασε στο ματς τους Γιαγκούλα, Φόρη Παναγιώτου, Κύρτση, Ντόμπρο και Μιχαλάκη αλλά δεν μπόρεσε και πάλι να απειλήσει την καλή διαβασμένη ομάδα του ΠΑΟΠ.

Οι κορυφαίοι του ματς

Για τους νικητές δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάποιον που να υστέρησε σε μια τόσο μεγάλη νίκη στην έδρα μιας τόσο καλής ομάδας όπως η Πετρούσα.

Ο Λαμπρινουδάκης έκανε σωτήριες επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, ο πιτσιρικάς Σουμπάκης στο αριστερό άκρο ήταν αλάνθαστος και ο Άγγελος Βραμέντζαλης απροσπέλαστος στα στόπερ.

Κορυφαίος του ματς, «κατάπινε» χιλιόμετρα ο Σιλός στο πρώτο μέρος στο κέντρο, στο δεύτερο στα στόπερ, ενώ επιθετικά πολύ μεγάλο ματς στα άκρα έκανε ο Πούλας μέσα σε όλες τις φάσεις και ο Παύλος Τσιμισκίδης που είχε συμμετοχή σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του.

Για τους γηπεδούχους που σίγουρα μια μέτρια εμφάνιση δεν ακυρώνει το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχουν κάνει στο πρωτάθλημα, στους διακριθέντες Ξενίδης, Νίκος Κοκοτσάκης και Καλλέργης στο πρώτο μέρος.

Αποχώρησε τραυματίας και καταχειροκροτούμενος ο Στέφανος Λαζόγλου

Αναμφίβολα η πιο ωραία και συγκινητική στιγμή του ματς όταν τρεις παίκτες της Νέας Αμισού σήκωσαν αγκαλιά για να μεταφέρουν εκτός αγωνιστικού χώρου τον τερματοφύλακα της Πετρούσας Στέφανο Λαζόγλου που τραυματίστηκε στην υπερπροσπάθεια του να επιστρέψει στην εστία του σε μια από τις τελευταίες στιγμές του αγώνα.

Να ευχηθούμε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον γκολκίπερ της Πετρούσας.

Φάσεις αγώνα

Στο 3′ λάθος γύρισμα του Κατσαβουνίδη παρεμβαίνει ο Καλλέργης ωραίο σουτ στο κάθετο δοκάρι στην επαναφορά νέο σουτ του Κωνσταντινίδη άουτ.
Στο 15′ σουτ του Ξενίδη διώχνει με γροθιές ο Λαμπρινουδάκης στην επαναφορά ο Καλλέργης προσπαθεί να περάσει τον τερματοφύλακα της Νέας Αμισού που πέφτει στα πόδια του και μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 20′ ωραίο σπρίντ του Τσιμισκίδη στην κόντρα σουτ εντυπωσιακά διώχνει σε κόρνερ ο Λαζόγλου.
Στο 23′ από κόρνερ κοντινή κεφαλιά του Πούλα άουτ.
Στο 30′ μετά από κόρνερ άουτ του Γάιδα με το ένα χέρι διώχνει ο Λαμπρινουδάκης και η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. 
Στο 52′ μετά από κόρνερ κεφαλιά του Κοκοτσάκη άουτ.
Στο 54′ από φάουλ του Παπακωνσταντίνου γύρισμα του Βραμέντζαλη σωτηρία πάνω στη γραμμή διώχνει ο Τζάρτζαλος.
Στο 67′ σουτ του Παπακωνσταντίνου άουτ.
Στο 95′ μακρινό σουτ του Μασκαλίδη άουτ.

 Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα Χορόζογλου Βασίλης με βοηθούς Θαμνίδη Χαράλαμπο και Μπόιτσιο Παύλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Δόξα Πετρούσας(Δημήτρης Κυριακίδης):

Λαζόγλου, Ξενίδης, Χατζησαββίδης(58’ Γιαγκούλας), Τζάρτζαλος(79’ Ντόμπρος), Κοκοτσάκης Νίκος, Αυγητίδης,  Κωνσταντινίδης(58’ Κύρτσης), Κυριακίδης(75’ Μιχαλάκης), Γάιδας, Καλλέργης, Αντωνιάδης(58’ Παναγιώτου).

ΠΑΟΠ Νέας Αμισού(Γιώργος Πολυχρονίδης):

Λαμπρινουδάκης, Παπακωνσταντίνου, Σουμπάκης, Κατσαβουνίδης(46’ Μπιαζάκης Δημήτρης), Βραμέντζαλης, Σιλός, Κερεμίδης(69’ Θεοδοσιάδης), Ζαγιάκου(84’ Βιζυηνός), Τσιμισκίδης(84’ Μασκαλίδης), Βασιλειάδης(65’ Χρυσοχοϊδης), Πούλας.

Δ. Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *