Γ.Σ. Προσοτσάνης – Δόξα Βώλακα 0-1: ΠΑΝΑΞΙΑ πρωταθλήτρια η Δόξα Βώλακα για πρώτη φορά στην ιστορία της

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΞΙΑ πρωταθλήτρια Δράμας για την περίοδο 2023 – 2024 η Δόξα Βώλακα για πρώτη φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας στο κατάμεστο από 2500 φιλάθλους γήπεδο της Προσοτσάνης με σκορ 0-1 την κάτοχο του τίτλου μέχρι σήμερα.

Απίστευτο επίτευγμα για μια ομάδα που μέχρι το 2016 είχε παίξει μόνο δύο φορές στην μεγάλη κατηγορία και στηρίζεται το υλικό της στο μεγαλύτερο βαθμό σε ποδοσφαιριστές γέννημα – θρέμμα του χωριού.

Μετά από τρεις χαμένους τελικούς η Δόξα Βώλακα απέδειξε τελικά όπως είπε και ο Λευτέρης Ροδίτης ότι δεν είναι ομάδα που φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό.

ΠΑΝΑΞΙΑ κατέκτησε τον τίτλο και φυσικά η αξία του ηττημένου δείχνει το πόσο μεγάλο επίτευγμα είναι αυτό που πέτυχε φέτος ο Βώλακας να κατακτήσει τον τίτλο.

Μια Προσοτσάνη που υπερασπιζόταν τον περσινό της τίτλο και ήθελε να γράψει ιστορία μετά από 50 χρόνια όταν την περίοδο 1973 -74 η Δόξα Σιταγρών είχε κατακτήσει δύο σερί τίτλους.

Από τότε κανείς άλλος δεν το είχε καταφέρει και έφτασε μια ανάσα να το πετύχει η Προσοτσάνη.

Τα εύσημα φυσικά και στον Ορφέα Χωριστής που τα έδωσε όλα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι και έφτασε στη 2η θέση της βαθμολογίας να χάσει τον τίτλο μόλις για ένα βαθμό.

Ένα κουβάρι οι παίκτες και έξαλλα πανηγύρια στο φινάλε της αναμέτρησης

Το τι επακολούθησε στο φινάλε της αναμέτρησης δεν περιγράφεται με τους παίκτες ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Ένα κουβάρι οι παίκτες και έξαλλα πανηγύρια για την κατάκτηση του τίτλου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού η Προσοτσάνη μπήκε καλύτερα στο ματς και μόλις στο 5’ λεπτό κέρδισε πέναλτι με τον Κοσμά Πετρίδη, με τον Βαγγέλη Παγκάκη όμως να αποκρούει την εκτέλεση του Δημήτρη Ρούσσου με καταπληκτική επέμβαση.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς τις μεγάλες φάσεις με τις δύο ομάδες να μη παίρνουν πολλά ρίσκα, με την Προσοτσάνη πιο επιθετική να έχει μια μεγάλη ευκαιρία στο 29’ με σουτ του Γουνατίδη που η μπάλα πέρασε άουτ και τον Βώλακα να απειλεί στο 42’ από ωραία ενέργεια και πάσα του Μαλίκη ο Τσαμπάζης έκανε το σουτ με τον Αβραάμ να κόβει σε κόρνερ.

Στο β’ μέρος το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, ούτε τον καλό ρυθμό του πρώτου και κυλούσε στο 0-0 με τις δύο ομάδες να μη παίρνουν πολλά ρίσκα και να είναι το παιχνίδι ισορροπημένο.

Ο Βώλακας όμως στο 66’ εκμεταλλεύτηκε μια στημένη φάση και με καταπληκτική γυριστή κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού Πέτρου Μποσκοψίου η μπάλα κατέληξε δοκάρι και εντός εστίας χωρίς να μπορέσει ο Αβραάμ να αντιδράσει και έτσι έγινε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Από εκεί και πέρα άλλαξε η ψυχολογία του ματς και η Προσοτσάνη παρότι πήρε την κατοχή της μπάλας, έμεινε από δυνάμεις και ιδέες και ουσιαστικά απείλησε μια φορά στο 93’ όταν σε διώξιμο της μπάλας από τον Παγκάκη ο Τόπι έκανε σουτ από καλή θέση πάνω από τα δοκάρια.

Τα στοιχεία του αγώνα

ΑΡΙΣΤΗ η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ τετράδα του ματς με Σάκη Δηλγεράκη με βοηθούς Γιώργο Χατζηνάκο και Μάνο Παστιάδη και 4ο διαιτητή τον Νίκο Αχθοφορίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ(Φώτης Χατζηκυριάκου):

Αβραάμ, Μελενικιώτης(16’ λ. τ. Αντωνιάδης Κώστας), Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ(46’ λ. τ. Λίπο), Αστερίου, Πετρίδης, Τσαγκαλίδης(59’ Ευκαρπίδης), Ρούσσος(59’ Τσακμακίδης Κώστας), Γουνατίδης(77’ Τσακμακίδης Άρης), Παυλίδης, Τόπι.

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ(Λευτέρης Ροδίτης):

Παγκάκης, Χαλκίδης(13’ λ. τ. Σταμπουλής Θανάσης), 70’ Μαρκόπουλος), Καρπιτσάρης, Μποσκοψίου, Κασσός, Βασιλειάδης Μίλτος, Σίγγος Γιάννης(84’ Άρμεν Αλέξανδρος), Δράμπαλης Ντίνος, Τσαμπάζης(70’ Βασιλειάδης Αντώνης), Σταμπουλής Ηλίας(84’ Άρμεν Προκόπης), Μαλίκης.

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *