Η συνέντευξη του Γιώργου Χατζησαρόγλου για το μέλλον του Δραμινού Ποδοσφαίρου

Ερ. Πρόεδρε αρχικά να σε ρωτήσω πάνω στο δραμινό ποδόσφαιρο τι νέα υπάρχουν;

Απ. Kαταρχήν θα ήθελα και εγώ να χαιρετίσω την σελίδα Dramasport, την ηλεκτρονική εφημερίδα του νομού μας, που βρίσκεται πολύ κοντά στον αθλητισμό και κυρίως στο ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τα νέα για τη Δράμα μπορώ να πω ότι ξεκινάει αύριο η εβδομάδα αρκετά ευχάριστα, μιας και η γυναικεία ομάδα Δόξα 2016 αλλά και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, ΑΕ Αμπελοκήπων και ΑΟ Πανδραμαϊκος, μπαίνουν πλέον από αύριο σε τροχιά για να τακτοποιήσουν τα rapid test τα οποία θα τους επιτρέψουν να ξεκινήσουν προπονήσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά από μία μίνι προετοιμασία- δηλαδή της τάξης των 3-4 εβδομάδων- θα έχουμε την έναρξη των πρωταθλημάτων και στα δύο αυτά πρωταθλήματα. Όσον αφορά τα θέματα για το τοπικό, και εκεί νομίζω ότι είναι αρκετά ευχάριστα. Υπάρχει διάθεση, υπάρχει θέληση και τέλος του μήνα πιστεύω να ξεκινήσουμε και εκεί τις προπονήσεις μας. Πρέπει επίσης να γίνει μία τροποποίηση του νόμου που θα τη χρειαστούμε εγώ θεωρώ, φυσικά θα το συζητήσουμε και στην εκτελεστική επιτροπή, μία τροποποίηση του νόμου όπως έγινε πέρσι για να έχουμε το δικαίωμα της αλλαγής της προκήρυξης γιατί όπως καταλαβαίνετε οι αγωνιστικές που απομένουν είναι πάρα πολλές και θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Αυτή είναι η ελπίδα που έχουμε αυτή την στιγμή και τα ευχάριστα νέα που έρχονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είναι ότι θέλουνε να ξεκινήσει ο αθλητισμός. Δεν θέλω να ξεχνάμε ότι χωρίς τον αθλητισμό το σύστημα υγείας επιβαρύνεται συνεχώς περισσότερο και νιώθουμε την ανάγκη, κυρίως σε αυτό το χρονικό διάστημα μετά από αυτά που περάσαμε, να πετύχουμε μία επιστροφή στην κανονικότητα.

Eρ. Aφουγκραζόμενοι την κατάσταση αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι ομάδες αυτή τη στιγμή δεν έχουν χρήματα ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν ομαλά την αγωνιστική, για να πληρώσουν τους διαιτητές και όλα τα τρέχοντα έξοδα που έχει μία ομάδα. Υπάρχει περίπτωση να βοηθηθούν αυτές οι ομάδες είτε από την ΕΠΟ η απο την περιφέρεια;

Απ. Φυσικά υπάρχει αυτή η περίπτωση να έχουμε μία να έχουμε διευκόλυνση όσον αφορά τα οικονομικά, ακόμη και ενισχύσεις και από την περιφέρεια που θέλει να αναλάβει τα Rapid test, αλλά όσον αφορά και για τα οικονομικά προβλήματα σε περίπτωση διεξαγωγής των αγώνων θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχουν βοήθειες και από την Πολιτεία και από την Ένωση μας αλλά και σίγουρα από την ΕΠΟ.

Ερ. Τη Δευτέρα όπως είπατε ξεκινάει η Γ’ Εθνική. Υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα επιτρέψει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να γίνει η πρώτη σέντρα, μετά από τέσσερις πέντε μήνες;

Απ. Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχει επιτραπεί από χθες και η διεξαγωγή των αγώνων, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον αφορά την κάθε διοργανώτρια αρχή για το πότε θα φτάσουμε στη σέντρα. Όπως όμως είπα και προηγουμένως, πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι αν μία σωστή προετοιμασία χρειάζεται τουλάχιστον επτά εβδομάδες αυτό αμέσως από μόνο του λέει ότι θα χρειαστούμε μία μίνι προετοιμασία, 3,5 με 4 εβδομάδες, για να μπορούμε να μπούμε στα γήπεδα και πάλι. Υπάρχει όμως ένας βαθμός επικινδυνότητας όσον αφορά τους αθλητές, θα ήταν καλύτερα να περάσουμε τις 4 βδομάδες προετοιμασίας αλλά δυστυχώς ο χρόνος δεν μας το επιτρέπει.

Ερ. Θεωρείτε δηλαδή ότι τέλη Μαρτίου θα έχουμε σέντρα στη Γ’ Εθνική;

Απ. Ναι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τέλη Μαρτίου θα έχουμε σε σέντρα στη Γ’ Εθνική.

Ερ. Με την εικόνα που έχετε θα υπάρξουν απώλειες στο δικό μας όμιλο, επειδή κάποιες ομάδες μπορεί να αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή;

Απ. Ναι το έχουμε προβλέψει στην Ομοσπονδία και αυτό θα συζητήσουμε αύριο, ότι θα δώσουμε το δικαίωμα σε κάποιες ομάδες που δεν μπορούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα να μην κατέβουν. Αυτές οι ομάδες δεν θα τιμωρηθούν με το προβλεπόμενο τρόπο, δεν θα πληρώσουνε κάποιο πρόστιμο αλλά δυστυχώς θα πρέπει να υποβιβαστούν.

Ερ. Πώς βλέπετε εσείς να ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα και πώς θα είναι η δομή των πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής;

Απ. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τις 15 του Ιούνη, μιλάμε για 12 αγωνιστικές, σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες ομάδες για να έχουμε την τελική κατάταξη προβιβασμού και θα χρειαστεί και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Ερ. Πάμε τώρα στα δικά μας. Προβλέπετε ότι θα ξεκινήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μία εκτίμηση πότε οι ομάδες θα επιστρέψουν και πάλι στο γήπεδο.

Απ. Οι ομάδες θα επιστρέψουν στο τέλος του μήνα στα γήπεδα, σίγουρα για προπονήσεις. Την άλλη ερώτηση που κάνατε για το τι θα γίνει εδώ με μας, πρέπει να ερωτηθούν οι συνάδελφοι παράγοντες οι οποίοι κρατούν τα ηνία μιας ομάδας αλλά νομίζω πως πρέπει οπωσδήποτε οι ομάδες να αγωνιστούν. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, αυτή την παρότρυνση να δώσουμε και στους συναδέλφους μας παράγοντες.

Ερ. Σκέφτεστε να δώσετε κάποια κίνητρα έτσι ώστε να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα οι ομάδες;

Απ. Είναι βέβαιο ότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα για να βοηθήσουμε αυτήν την κατάσταση. Χωρίς ιδιαίτερα κίνητρα δεν θα μπορέσουν καν να ξεκινήσουν. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε, αυτό το καταλαβαίνουμε και ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αν δεν βοηθήσουμε τις ομάδες δεν θα μπορέσουν να κατέβουν.

Ερ. Είστε αισιόδοξος ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και θα ολοκληρωθούν όπως τους αξίζει; Για παράδειγμα να μη δούμε ομάδες στα μέσα της περιόδου να σταματούν το πρωτάθλημα, να υπάρχει μία σωστή εικόνα στο τοπικό και περιφερειακό μας ποδόσφαιρο.

Απ. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι ομάδες μας. Αυτή τη στιγμή διψάνε για ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι παράγοντες. Σίγουρα δεν θα είναι με τη μορφή που θα θέλαμε, θα έχουμε όμως σίγουρα αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Ερ. Αν ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα, ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Δράμας θα ανέβει στη Γ’ Εθνική;

Απ. Αυτός είναι ο στόχος και για αυτό θέλουμε να υπάρχει αγωνιστικότητα, για να υπάρχει ροή. Να υπάρχει δηλαδή άνοδος, αλλά και δυστυχώς, υποβιβασμός.

Ερ. Ποιο είναι το πλάνο για τις ακαδημίες; Tι γίνεται και με αυτή την περίπτωση;

Απ. Εκεί τα πράγματα πιστεύω ότι είναι καλύτερα. Έχει ήδη ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια για να ξεκινήσουν οι ακαδημίες πιο γρήγορα από όλους. Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει, κατά προσωπική μου άποψη, πολύ νωρίτερα. Είχα θέσει τη θέση μου για το συγκεκριμένο θέμα στο συμβούλιο της ομοσπονδίας, ότι τουλάχιστον οι ηλικίες κάτω των 12 θα έπρεπε να μην είχαν σταματήσει ποτέ.

Ερ. Θέλω ακόμη να σας ρωτήσω για την προσπάθεια που γίνεται στη γυναικεία ομάδα της πόλης μας, την Δόξα 2016.

Απ. Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο ότι η ομάδα αυτή η συγκεκριμένη έχει διάθεση για να πετύχει πολλά περισσότερα. Δεν κρύβω ότι αυτή η διάθεση που εμφανίζει η αγωνιστικότητα μπορεί να τη φέρει και μάλιστα στις πρώτες θέσεις του ομίλου. Εμείς θέλουμε να ευχηθούμε το καλύτερο, πρέπει να βοηθήσουμε ιδιαίτερα το γυναικείο ποδόσφαιρο στην πόλη μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας εκπροσωπεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ερ Θέλετε μήπως να συμπληρώσετε και κάτι άλλο;

Απ. Θέλω να συμπληρώσω ότι όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες πρέπει να στηρίξουμε να μην πάει μία ολόκληρη χρόνια χαμένη. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι να πετύχουμε ένα καλό τέλος σε αυτή την ποδοσφαιρική περίοδο, η οποία δυστυχώς θα μπει και μέσα σε όλο τον Ιούνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *