Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου – Α.Ε. Αμπελοκήπων 2-1: Ψυχωμένη εμφάνιση για τους γηπεδούχους και φωτιά στη μάχη της παραμονής

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο Δημ. Αδάκτυλος 


Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου με σκορ 2-1 επί των Αμπελοκήπων και για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της χρονιάς με 10 βαθμούς πέρασε πάνω από την διαχωριστική ζώνη του υποβιβασμού. 

Αντίθετα οι Αμπελόκηποι έμειναν χαμηλά στους 11 πόντους και θα ψάξουν πολύτιμους βαθμούς για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις στα επόμενα παιχνίδια.

Φύλακας άγγελος για τους γηπεδούχους ο Γιάννης Αλεξίου

 Μεγάλο ποσοστό της πολύτιμης νίκης των γηπεδούχων ανήκει στον τερματοφύλακα Γιάννη Αλεξίου που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.Ο νεαρός γκολκίπερ στο 83′ έκανε τριπλή καταπληκτική επέμβαση σε μεγάλη φάση των Αμπελοκήπων, ενώ και πιο πριν στο 53′ σε σουτ του Καραγκιοζίδη εκτινάχθηκε στο γάμα και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Το φιλμ του αγώνα 

Οι Αμπελόκηποι μπήκαν καλύτερα στο ματς και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 1′ λεπτό. 

Στο 12′ κατάφεραν να προηγηθούν αλλά ο ψυχωμένος Ακρίτας είχε άμεση απάντηση στο 14′ για το 1-1.

Μια μεγάλη ευκαιρία είχε ο Ακρίτας με τον πολύ καλό για ένα ακόμη ματς Σέγκο Θανάση, για να έρθει το 2-1 από κεφάλια του εξαιρετικού Γαλοπούλου που έτρεχε ακατάπαυστα σε όλο το ματς έχοντας στο ενεργητικό του την ασίστ για το 1-1 και το πολύ ωραίο γκολ στο 43′.
Για το β’ μέρος τα έχουμε αναφέρει ήδη.

Ο Αλεξίου αρνήθηκε να δεχθεί γκολ και οι Αμπελόκηποι που είχαν και δοκάρι με τον Κώστα Κυσσιδη στο 82′ δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση που βάση της εμφάνισης τους την άξιζαν απέναντι σε ένα πολύ ψυχωμένο αντίπαλο.

Φάσεις αγώνα

 Στο 1′ γύρισμα του Καραγκιοζίδη παραλίγο αυτογκόλ από τον Τολμαιδη σωτηρία ο Αλεξίου κόβει, τακουνάκι έξυπνο του πολύ καλού και στην επίθεση στο πρώτο μέρος και σαν στόπερ στο δευτερο Θανάση Κυσσίδη κόρνερ.
Στο 12′ έξυπνη κάθετη πάσα του Τρελόπουλου ο Θανάσης Κυσσιδης δύσκολο γύρισμα στην περιοχή με τακλιν και ο Καραγκιοζίδης από κοντά θα κάνει το 0-1.
Στο 14′ πολύ καλό σπριντ από αριστερά του Γαλοπούλου και πάσα στον Σωτηρόπουλο που με ωραίο σουτ στην κίνηση δοκάρι και μέσα 1-1.
Στο 23′ τέτατετ ο Θανάσης Σέγκος το σουτ ψηλά άουτ.
Στο 43′ κόρνερ του Μπάτζιου κεφάλια του Γαλοπούλου στο πρώτο δοκάρι και το 2-1.
Στο 53′ σουτ του κορυφαίου των Αμπελοκήπων Καραγκιοζίδη καταπληκτική επέμβαση του Αλεξίου σε κόρνερ.
Στο 82′ ωραίο γύρισμα του σώματος από τον σταθερότατο για ένα ακόμη ματς Κώστα Κυσσίδη το σουτ στο κάθετο δοκάρι.
Στο 83′ καταπληκτική τριπλή  επέμβαση του Αλεξίου σε προσπάθεια του Καραγκιοζίδη αποσωβεί ένα σίγουρο γκολ.


Τα στοιχεία του αγώνα 

Διαιτητής του αγώνα: Άνθιμος Καλοσίδης με βοηθούς Ελένη Ιορδανίδου και Βασίλη Σκριτζόβαλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου(Τάκης Στάμογλου):Αλεξίου, Αμπατζίδης, Σωτηρόπουλος, Τσενεκλίδης, Τολμαιδης, Ζυρινίδης, Σέγκος Θανάσης, Μπάτζιος, Μιχαηλίδης, Κεσόπουλος, Γαλόπουλος.

Στο β’ μέρος έπαιξαν: Τριανταφυλλίδης, Σέγκος Κώστας, Χατζηλαζαρίδης.


Α.Ε. Αμπελοκήπων(Ντίνος Τεγξίζογλου):Μπόσκος, Κυσσίδης Κώστας, Άλλα, Βασιλειάδης, Κυσσίδης Θανάσης, Κασαπίδης, Τρελόπουλος, Παπαδόπουλος, Δαφνάκης, Καραγκιοζίδης, Μουρατίδης Περικλής.

Στο β’ μέρος έπαιξε και ο Χειλίδης.

Δ. Αδάκτυλος 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *